El manresà va crear el material de la mostra durant el confinament

El pallasso manresà Marcel Gros ha convertit la seva experiència damunt dels escenaris en exposició. Micadepoc, que fins al 13 de setembre es podrà veure a la capital del Bages és, segons l’artista, el seu “alter ego”. Compta amb prop de 150 obres, la majoria creades durant el confinament. “Em va ajudar a fer marxar les cabòries”, reconeix a l’ACN. El resultat, assenyala, és la seva feina als escenaris “dibuixada d’una forma gràfica i divertida”. I, com és propi de Gros, amb imaginació. Alhora pica l’ullet a la pandèmia amb recreacions de pallassos engabiats i, fins i tot, amb la presència de mascaretes.

Aquest 2020, explica Marcel Gros, havia de ser un “bon any”. Tenia forces actuacions programades que, per culpa de la pandèmia, s’han vist reduïdes al 10%. No obstant això, va voler aprofitar el confinament i l’exposició es va convertir en la seva manera “de fer marxar les cabòries”.

La mostra Micadepoc està pensada per a tota la família. Això sí, alerta l’artista, nens i adults no l’entendran de la mateixa forma. “Ells no estan adulterats, veuen les coses amb uns altres ulls”, assegura. Gros defineix l’exposició com “la mínima unitat de la imaginació”, on no falten els homenatges a les seves “influències” i “mestres”, entre els quals el poeta Joan Brossa. També dibuixos que li han fet arribar alguns nens o fotografies dels seus espectacles. “És el meu món de pallasso, coses que no estaven juntes i les he ajuntat, objectes als quals he volgut posar el nas vermell”, explica.

Colors a la pandèmia
“Gràcies i per desgràcia a la pandèmia he pogut fer tot això”, diu l’artista, que assegura que ha volgut posar “colors a la pandèmia” i donar el missatge “que de tot això ens en sortirem”. Així, a la mateixa mostra es poden veure picades d’ullet al context actual, com un pallasso engabiat o fins i tot mascaretes en vitrines.

L’exposició es podrà veure fins al proper 13 de setembre a l’Espai Plana de l’Om de Manresa.

Llegir a Nació Manresa